2024-06-10
終於到星期五啦!我同朋友嚟到位於澳南海岸嘅扒房The Hunter。室內以藍白為主,環境充滿濃厚既異國風情。餐廳係一個開放式嘅環境,春風吹係我身邊,恍如輕輕吻在我身上,非常舒服🥰餐廳附送嘅餐包係香草麵包,牛油預先加熱過👍🏻- 蟹肉沙律配牛油果、芒果莎莎醬蟹肉同牛油果比例係2:1,蟹肉非常鮮甜美味,加上芒果莎莎醬更開胃。- 燉澳洲羊膝燴白腰豆餐廳嘅羊料理都非常唔錯,羊膝啖啖肉而且無羶味,肉質燉到好稔身。- 牛西冷我地叫左medium rare,經過熟成之後肉味非常濃郁,肉汁豐富,表面經過烤焗後炭香十足- Sangria 入面水果有橙蘋果,葡萄等等,水果嘅天然甜味中和紅酒白酒嘅濃烈酒香,非常易入口。我同女友分別叫咗red sangria同white sangria,唔知你哋又鍾意邊一款多啲🤣西餐廳係澳南海岸越嚟越多,論扒房既話the Hunter絕對係首選!
餐廳附送嘅餐包係香草麵包,牛油預先加熱過👍🏻
- 蟹肉沙律配牛油果、芒果莎莎醬
- 燉澳洲羊膝燴白腰豆
- 牛西冷