2024-08-27 240 瀏覽
焗叉燒包呢一份點心以酥脆黃金外皮包裹住豐富的叉燒內餡,每一口都散發著濃濃的叉燒香氣,無論係視覺定係味覺都帶俾人好大嘅滿足感XO醬炒腸粉唔同於普通茶樓食嘅腸粉,呢度嘅腸粉外皮炒得啱啱好,甚至會有少少脆嘅感覺,軟滑口感搭配上XO醬的香辣味道,10分推介大家去嘗試懷舊灌湯餃內裡鮮嫩多汁,而尺寸亦都絕對冇偷工減料,超級大嚿,而且一咬就會係咁爆啲湯汁出嚟,唯一美中不足可以略嫌多少少調味。鵪鶉蛋松露燒賣蛋松的香氣與燒竇的鮮嫩完美融合,係平時會好少嘗試到嘅燒賣組合,絕對係一個新奇體驗,意想不到嘅係松露加上鵪鶉蛋同埋燒賣竟然係會咁襯!羅蔔絲酥餅則是一道經典的點心,外皮酥脆,內餡鬆軟,蘿蔔調味啱啱好,食落好滿足菠蘿咕嚕肉而菠蘿咕嚕肉,相信大家都成日會食,而呢度嘅菠蘿咕嚕肉亦都絕對唔會遜色,酸甜嘅味道啱啱好,而肉質亦都比較鬆軟,唔會硬骨骨!

焗叉燒包

XO醬炒腸粉