2024-12-19
前陣子喺尖沙咀The One 食過O‘delice 覺得唔錯,黎PopCorn 見到有又黎食! $538 既2人餐,有餐湯、2款starter /dessert、2款主菜🥄薯仔火雞湯踏入12月,好多餐廳都有火雞菜式。 呢個薯仔火雞湯變得更有驚喜,餐包又烘得外脆內軟。 🧀Cold Cuts & Cheese Plate (+$35)火腿、芝士各兩款,每款一人一件French ham, Serrano ham, comte, 仲有我鍾意既reblochon cheese ,好香牛奶味creamy 又幼滑。 🦴Roasted Bone Marrow (+$30)烤牛骨髓用左香草香蒜去烤,油香出眾啫喱狀骨髓入口即化,放上酸種麵包又唔覺得膩。 🦞Whole Grilled Lobster (+$135)賣相好吸引,蓋滿忌廉芝士既原隻烤龍蝦,聞落已經好吸引😍,用sourdough 沾上下層既龍蝦蕃茄醬汁,味道好豐富! 🥩Argentinian Angus Ribeye (+$50)阿根廷安格斯肉眼牛扒肉眼牛扒Medium 既熟度做得剛好,肉質軟腍有油香,可以點d 忌廉肉汁更惹味,仲配上薯條。🧉Ja
🥄薯仔火雞湯
踏入12月,好多餐廳都有火雞菜式。
呢個薯仔火雞湯變得更有驚喜,
餐包又烘得外脆內軟。
火腿、芝士各兩款,每款一人一件
🦴Roasted Bone Marrow (+$30)
賣相好吸引,蓋滿忌廉芝士既原隻烤龍蝦
阿根廷安格斯肉眼牛扒
🧉Japanese Mule
用左巨峰葡萄香甜酒, gin base
仲有蜜桃既甜香,果香滿滿,好啱女仔飲💕
🍹Sangria Blanche
白酒sangria 清新優雅,杯邊散發住濃郁水果香氣,芒果、菠蘿、士多啤梨味道尤其突出!