2024-09-14 457 瀏覽
鰻魚節返嚟啦!指定動作當然係帶埋屋企人一齊去莆田湊下熱鬧🎉🎉蒜蓉豆豉蒸鰻魚 以籠仔上菜 打開蒸籠時熱辣辣 非常之香🤭鰻魚厚肉肥美 蒜蓉豆豉嘅比例都剛剛好 每一啖都好鮮味 呢個配搭唔錯👍🏻 閩南五香卷、原汁焗排骨呢兩個菜式都係第一次試 五香卷炸到金黃酥脆 香口好味 而焗排骨肉質依然嫩滑 送飯一流🫶🏻福建特色海蠣煎 簡單嘅烹調方法同調味 突顯海蠣嘅鮮味 味道唔錯👍🏻另外都分享幾款我哋每次去莆田都必點嘅菜式😉黃金荷葉包、包菜飯 全部都係店家招牌 好友福建菜嘅風味 而且份量好大 好啱同家人朋友一齊share💕其實鰻魚菜式都仲有好幾款 試勻咁多款 加埋呢一度嘅店員服務態度好好☺️☺️每次喺度食飯都好開心 下次等我帶多啲人過嚟一齊食