2014-01-07
能夠在招牌沙膽地寫出粉麵專家,就會一會睇下係咪浪得虛名!!地點:來到紅磡呢個地方食榮發大約可分為3類人!1.睇演唱會前食個快飯2.與白事有關3.理工大學學生.三類人共通點就係匆匆忙忙,要食個快飯的話,魚旦粉麵呢類岩哂!!唔怪得呢間榮發知客似雲來食物:比一般粉麵店質素好,點了,牛丸河(各$19)同埋芥蘭($12),牛腩米一放上枱,有D驚喜喎!!份量足,肉同筋比例一半半,準備放入口之際已經聞到陣陣藥材的香味同少許陳皮味(好感UP!!!),肉質方面,好淋,但又不失牛應有的質感,三個字:好味!!至於牛丸河,豬扒首領就覺我冇特別,但$19叫做大碗,女仔絕對夠飽,男仔的話,可考慮$25(大)環境:唔好預特別好坐,始終人來人往,但如果要食個快飯,榮發係唔錯選擇
地點:
食物: