2023-08-21 257 瀏覽
為咗嚟hemma專登請假平日嚟排隊試~\(≧▽≦)/~話說當日好似係今年最熱嗰日拎完籌之後大家排排下隊都頂唔順過咗對面間橙色coffee shop嘆下冷氣咁上下先再返嚟排(所以嗰間都超多客haha)再醒啲嘅係泊咗架車喺度喺入面等到到自己先落車lol喺排嘅過程見到好多人出出入入但明明聽到話唔做外賣去到後尾發現佢哋好似有就咁賣cheesecake的當日本豬被安排坐喺樓下,喺佢哋工作枱前面覺得有好有唔好啦好嘅係可以睇住佢哋沖嘢飲特別係drip咖啡☕️而整本豬杯熱朱嗰陣我都有望實下面單獨再講✧ Vanilla Burnt Cheesecake ($62)嚟到hemma叫半熟芝士蛋糕是常識吧🧀真心半熟令到成件事昇華咗好多廚房方面控制亦都要好精準佢哋做到呀~放入口係即融呀🥹✧ Taiwanese Mango Hokkaido Cheesecake ($68)嚟到唔想淨係叫一款所以求其再叫多樣嘢食🥭呢款就唔係半熟了個cream都好食係有落過心機嘅但本豬覺得佢又貴啲又冇咁特別所以性價比冇原味咁高喇✧ Hot Chocolate with Homemade Marshmallow ($65)上文講到本豬被
為咗嚟hemma專登請假平日嚟排隊試~\(≧▽≦)/~
話說當日好似係今年最熱嗰日
拎完籌之後大家排排下隊都頂唔順
再醒啲嘅係泊咗架車喺度喺入面等到到自己先落車lol

喺排嘅過程見到好多人出出入入但明明聽到話唔做外賣
去到後尾發現佢哋好似有就咁賣cheesecake的

當日本豬被安排坐喺樓下,喺佢哋工作枱前面
覺得有好有唔好啦

個cream都好食係有落過心機嘅
但本豬覺得佢又貴啲又冇咁特別所以性價比冇原味咁高喇

上文講到本豬被安排坐喺工作枱前面睇住佢哋沖嘢飲👨🏻‍🍳
整本豬杯熱朱嗰陣見到佢哋好認真用磅計足份量好精準
同埋燒棉花糖真係好香(*¯︶¯*)
飲得出佢係用真朱古力融落個奶度🍫所以唔係死甜係真可可香
無悔喺炎炎夏日依然堅持叫杯熱嘢!

✧ Lychee Oolong Soda ($55)
雖然無悔叫熱朱但都要搵杯凍嘢對沖下😂
呢杯梳打又真荔枝肉(兩嚿)
解到暑得嚟又唔太甜 抵讚🧊🍸

Lychee Oolong Soda

唯一有唔喜歡嘅係佢地好似俾咗幾個friends打尖(。 ˇ‸ˇ 。)
本豬都明間間都會有咁嘅情況
但係佢哋真係做得好出面而且嗰日又超熱仲要熱多人!

Anyways嬲豬完都係照食😂
但下次再嚟嘅話如果都要排咁耐就會考慮去附近另一間(睡飽吃吃)試lu~

2023-07-21
40 分鐘 (堂食)
午餐
Lychee Oolong Soda
  • Hot Chocolate with homemade Marshmallow