今日諗住同bb去買衫 咁啱去開新都城見到有間新開嘅台灣菜叫拾玥 我哋就入去試下喇😙😙個位置非常方便無論搭地鐵巴士定小巴嚟都好落車嘅位其實行一兩分鐘就已經到間餐廳🚌🚐🚇一入到去店員安排非常妥當搵咗個位畀我哋放假bb車等我哋可以同時照顧bb嘅時候又可以享受美食雖然我哋兩點先到有下午茶餐但係我哋好肚餓所以叫咗午餐食 一落單唔使五分鐘啲嘢食已經來齊呢間餐廳嘅送餐速度令我非常之震驚雙拼麵全日套餐 配 士多啤梨牛奶雪香🍲🍹我哋揀咗豬骨濃湯 稻庭烏冬 台灣直送香菇貢丸 台灣澎湖特a級花之丸 個稻庭烏冬好滑 丸類都係非常新鮮同埋足料香菇貢丸入面我都可以咬到一粒粒菇同埋花之丸入面呢都可以試到有一粒粒嘅墨魚非常足料 有咬口 士多啤梨牛奶雪香有d燕麥片係上面好特別 就算林左之後都覺得仲同杯飲品好夾 台灣紅燒牛肉肉燥飯 配 凍巨峰提子檸檬冰 🍛🍹牛肉炆得啱啱好 軟韌度適中 食落唔會覺得太淋或者太韌 仲有啲雪菜感覺好清新杯檸檬冰好清新 配以下小食就更夾小食 台灣鹽酥雞因為全部嘢食都係即叫即煮 食落好脆好香冇骨 唔會好似有啲餐廳咁落咗超多鹽而好鹹味道啱啱好 份量超級多 小食 台灣地瓜薯條嚟到嘅時候薯條出煙 都係

雖然我哋兩點先到有下午茶餐但係我哋好肚餓所以叫咗午餐食

雙拼麵全日套餐 配 士多啤梨牛奶雪香🍲🍹

台灣紅燒牛肉肉燥飯 配 凍巨峰提子檸檬冰 🍛🍹
杯檸檬冰好清新 配以下小食就更夾

小食 台灣鹽酥雞

小食 台灣地瓜薯條
嚟到嘅時候薯條出煙 都係即叫即做 食嘅第一啖仲爭少少燙親添
地瓜味好甜唔知係咪喺廚房入面啲師傅即刻用啲地瓜整嘅呢 相對普通出面食嘅薯條係好食好多
茄汁係獨立包裝可以跟自己嘅需要而落返適當嘅份量好環保呀