2015-10-20 283 瀏覽
上水靚燒味權記執左,淨返粉嶺分店,依家要搵返間好食燒味先得。雖然仲有陳六記,但切雞麻麻地,一品又麻麻地,行樂軒算合格。過黎試試您,夠晒誠意啦。佢地個 menu 設定好特別喎,雙併價錢同配搭都好獨,有趣。由基本試起,切 雞、燒肉先,慢慢試埋燒鵝、叉燒、乳豬、燻蹄。仲見到有雪菜火鴨絲湯米供應添,沙薑雞飯?同切雞飯有咩唔同呢?跟沙薑唔跟蔥油?令我好疑惑又覺得幾搞笑。切雞髀燒腩仔飯,失望啊!切雞髀肉質勁結實,打拳架?無雞鮮味帶咸味既切雞,好明顯係外購貨,乾涸無肉汁,我想哭。我要食嫩滑香甜雞肉呢,比我呀!切雞味道質感跟陳六記、一品乳豬仿如同出一徹,同一供應商吧。我要權記、太興、金源、蛇王兄、蛇王二既高質嫩雞。燒腩仔,反而腩仔高質喎,皮脆並層次分明,咸香突出而清爽不濁,鮮嫩多汁又棉滑有彈性,好味。油鹽味偏重,都好香口好味既,草青味不過火,尚可接受,切等幼細易入口。因為鹽味幾重下,所以要撈多一點飯先得。飯煮得不錯,乾爽有飯香,不爛不濕淋淋,讚。冬瓜雞腳湯,肉味極濃,味道滿意,但唔熱唔想飲啦!飲幾啖放棄。環境衛生有待改善,感覺好污糟咁。張枱油淋淋,又有蚊滋又有烏蠅飛來飛去!價錢就好實惠,見到生意到幾好

冬瓜雞腳湯,肉味極濃,味道滿意,但唔熱唔想飲啦!飲幾啖放棄。環境衛生有待改善,感覺好污糟咁。張枱油淋淋,又有蚊滋又有烏蠅飛來飛去!價錢就好實惠,見到生意到幾好,keep 住有食客黎買外賣。$40 蚊雞髀腩仔飯好抵食,但切雞質數一般囉。

切雞髀燒腩仔飯
切雞髀燒腩仔飯