2019-08-30 312 瀏覽
難得今日放假,就同屋企人過黎銅鑼灣飲個靚茶,係橫街發現到呢間楓林小館,難得呢個鐘數唔使等位,加上裝潢古色古香,就決定入去一試!難得重要有優惠,2-4位入去已經可以以半價優惠食一籠點心,感覺上好抵!每次去酒樓,都會用心望下碗碗碟碟的風格,品嚐藝術!xo醬炒腸粉$49食膩左普通傳統腸粉,偶爾食下xo醬炒腸粉都會特別覺得惹味!呢個炒腸粉我會比8分,炒得唔會過油,面層又加入大量芽菜,豐富口感,不過剩餘個兩分略嫌xo醬味道未夠太出,不過無食得咁鹹既朋友應該會中意呢道!懷舊馬拉糕$36呢個馬拉糕我會比滿分💯熱辣辣,完全係鬆化,帶點點黑糖味,唔會過甜,一定要試!蝦仁燒賣王 $49 足料大粒蝦仁燒賣,蝦仁爽口,上面有蟹籽粒,加上入面放滿冬菇粒,夠曬入味!最後,仲送甜品:馬蹄露,窩心又滿足!

每次去酒樓,都會用心望下碗碗碟碟的風格,品嚐藝術!

xo醬炒腸粉$49

懷舊馬拉糕$36
蝦仁燒賣王 $49

最後,仲送甜品:馬蹄露,窩心又滿足!