餐廳: 韓樂 (TKO Gateway西翼)
資訊:

剛剛喺將軍澳附近睇完中醫 決定係附近食埋午餐先返屋企 今次揀左一間環境舒適 格局算大 座位寬敞嘅餐廳試下😏我見午市時段都算多人 但好彩吾洗排隊 量完體溫就可以即刻入座 😆餐廳名字叫「韓樂」 顧名思義係食韓國菜🍴 望見餐牌D圖片好靚好吸引 好似好好食咁🤤所以我都忍唔住嗌咗一客石頭鍋飯 另外再加點一份牛扒餐🐃。韓風板燒牛扒餐( HK$65) 一上枱賣相正常😬配菜選用左翠肉瓜 超爽口 切開入面個芯仲係硬 感覺太生 好似冇煮過咁😅牛扒肉質好韌 食每咬一啖都絕對係訓練牙力嘅好機會😒。溫泉蛋-豚肉-石頭鍋珍珠飯 ( HK$60) (配醬油麻香汁及韓風香辣汁)整體賣相好靚 材料豐富 米飯軟硬適中 但泡菜偏酸 而豚肉肥膏位置太多 食落口會較膩 拌飯醬汁較少 味道偏咸 。熱檸水 跟餐呢杯熱檸水係我飲過最難飲嘅熱檸水🥤佢係將d檸檬揸好哂汁加熱水 飲落口味道好奇怪 好似好吾新鮮咁🧐我都係中意自己篤檸檬片嘅熱檸水多d🙄 。食物:4/10價錢:5/10環境:7/10。韓樂 (TKO Gateway)將軍澳常寧路2號TKO Gateway西翼地下W001-W002號舖
剛剛喺將軍澳附近睇完中醫 決定係附近食埋午餐先返屋企
今次揀左一間環境舒適 格局算大 座位寬敞嘅餐廳試下😏
我見午市時段都算多人 但好彩吾洗排隊
量完體溫就可以即刻入座 😆餐廳名字叫「韓樂」
顧名思義係食韓國菜🍴 望見餐牌D圖片好靚好吸引
好似好好食咁🤤所以我都忍唔住嗌咗一客石頭鍋飯
另外再加點一份牛扒餐🐃

韓風板燒牛扒餐( HK$65)
一上枱賣相正常😬配菜選用左翠肉瓜 超爽口
切開入面個芯仲係硬 感覺太生 好似冇煮過咁😅
牛扒肉質好韌 食每咬一啖都絕對係訓練牙力嘅好機會😒

溫泉蛋-豚肉-石頭鍋珍珠飯 ( HK$60)
(配醬油麻香汁及韓風香辣汁)
整體賣相好靚 材料豐富 米飯軟硬適中 但泡菜偏酸

好似好吾新鮮咁🧐我都係中意自己篤檸檬片嘅熱檸水多d🙄

食物:4/10
價錢:5/10
環境:7/10

韓樂 (TKO Gateway)