同屋企長輩食晚飯,當然選擇一間環境好d ge中菜館,朋友介紹下去佐海港城ge 六公館。黎到已經比距ge海景吸引住,飽攬成個維港ge景色,呢d餐廳邊度搵?!我地要佐沙姜手撕雞,手撕雞撕剩肉,方便客人食用,沙姜味好濃郁,唔會好鹹,雞肉無乜雪味,唔錯。脆皮燒腩仔,燒腩仔都係呢度幾出名ge菜式,腩仔燒到表皮脆卜卜,肉質依然鮮嫩。花雕醉鴿,鴿肉好唔錯,好怕食到出面d冷盤乳鴿肉係霉ge,呢度唔會,個花雕味好香。鴛鴦蝦球,蝦球好大隻,啖啖肉,而且一蝦有2個做法,鹹蛋黃味同沙律醬味,我自己就鍾意蛋黃味多d,夠曬濃味。樟茶鴨,鴨肉好滑,而且味道好有煙燻鴨ge感覺,幾特別!黑蒜焗羊架,羊架唔會好so,黑蒜係重點,令到個羊架特別香,特別好味。松茸羊肚菌海膽燴飯,最後叫左個飯,非常名貴食材煮ge燴飯,海膽好鮮甜,好香,而且仲有d羊肚菌ge味,都係好香,好唔錯。點解天氣好熱點左比較清新啲嘅燉雪梨,甜到啱啱好,超喜歡!屋企人都十分滿意ge晚餐,真係唔錯,好食,而且環境又舒服。

我地要佐

樟茶鴨,鴨肉好滑,而且味道好有煙燻鴨ge感覺,幾特別!

點解天氣好熱點左比較清新啲嘅燉雪梨,甜到啱啱好,超喜歡!

屋企人都十分滿意ge晚餐,真係唔錯,好食,而且環境又舒服。