2017-02-09 75 瀏覽
呢間餐廳近排都有好多人訪問過,所以一於決定去試下,果然真心無得頂呀先來了前菜,豆腐沙律本人是極度愛食豆腐的,所以一見到有豆腐沙律就即刻點啦!沙律醬係有芝麻、花生醬,而豆腐應該係百福豆腐泥既,開頭諗住應該又會係一粒粒超細咁,但點知竟然係一片片既豆腐,真係唔會孤寒呀😍之後就到左小食啦,點了蝦餅春卷拼盤,呢間餐廳真係好用心製作,就連點蝦餅既醬都係自己研製嫁!而蝦餅都非常新鮮,蝦味非常濃,而且應該係岩岩炸起的。春卷有別於平時咁,首先唔會好油,其次唔會一夾就散,而且裡面既材料都好足好豐富,唔會一堆粉咁。真係好有心機嫁!上菜時老闆仲解釋因為所有炸物都係即點即炸,所以都會比較耐少少。但其實一路食住等又唔係好覺耐姐😛主菜就點左店主推介既豬頸肉撈檬,開頭望個賣相覺得好似好清淡,無乜味,仲諗緊會唔會係無俾醬我地呢?但原來醬汁都係底部,可以慢慢撈,個醬汁都係餐廳調校既,絕無味精!至於檬粉亦唔係平時係港式餐廳,或者中式酒樓食開果種檬粉,佢地真係採用越南檬粉,非常彈牙爽口,好乾爽。配合埋餐廳自製醬汁就真係一流啦!當然唔少得就係豬頸肉啦,豬頸肉唔會好難咀嚼,亦唔會太油!其實果日仲想試埋佢其他款蝦湯面啦、炸雞脾啦等

先來了前菜,豆腐沙律
其實果日仲想試埋佢其他款蝦湯面啦、炸雞脾啦等等,但可惜胃口太少,不過老闆話佢地有外賣服務既,所以下次可以叫外賣都得。咁用心既小店,真係好好好難得!
2017-02-06