2019-11-08
聽聞是老自號,又聽聞有風味⋯⋯豆腐花好好味,黎到之後即刻叫嚟試吓。堅滑,雖然細細碗,配埋其他美食,也是滿意。呢個食法,紅豆溝豆腐花,其實冇咩特別,不過想食熱嘅時候就冇。不過呢款嘅豆腐花有啲老。呢一款比齋豆腐花大碗。試吓呢個炸三寶先,有齋雞,雲吞同豆卜,唔係唔好食,如果雲吞大粒啲就好啦跟住落嚟,呢款$20煎釀三寶,有青椒,茄子同豆腐,不能改款(可以散的其他),我個人認為最好味,夠熱,夠厚身,啖啖口感必食呢間舖頭有其他獨特美食,例如燒賣撈米,碗仔翅撈米咁,應該冇咩舖頭有得食,不過就唔係我心水,如果你有興趣,不防試吓,我見都有熟客叫嫁!補充一句,佢哋嘅豆腐製品有陣「炭燒」味,都幾特別。最後買咗呢瓶靚腐乳,話晒有五十年老字號,點都唔會太難食,細的$35,大的$65有辣有唔辣,售貨員介紹食唔到辣都可以買辣嘅試吓,好味啲試完再同大家分享。
豆腐花好好味,黎到之後即刻叫嚟試吓。
堅滑,雖然細細碗,配埋其他美食,也是滿意。
補充一句,佢哋嘅豆腐製品有陣「炭燒」味,都幾特別。