2023-02-22 27 瀏覽
呢排返工都成日OT,放工後唯有係街吃了晚餐才回家。呢間舖成日都經過,平時都見幾多人食,可能夜左既關係,人小左,而家就岩晒我,唔洗等就可以食了。裝飾以灰白色為主,感覺優雅時尚。巴馬火腿蜜瓜羽衣甘藍沙律配蘋果醋汁咸咸既火腿配上甜甜既蜜瓜,味道特別之餘仲擁有爆汁既感覺。少許既蘋果醋再配上羽衣甘藍,帶點酸酸味味非常開胃。比想像中帶點驚喜,好食到停不了口。蒜蓉包用爐烤起既蒜蓉包,香味傳遍四周,特別香脆惹味,填上飽滿既蒜蓉醬,外脆內軟,非常滋味。蘑菇湯蘑茹已打磨形式打碎,材料份量好足,湯香而濃郁,送上黎還是熱辣辣的。我好快就飲晒了,如果可以多d就好了,冬天飲完真係暖笠笠呀。慢煮班馬火腿黑松露野菌釀雞卷雞卷大過我隻手,釀成好似原隻雞咁,肉質比想像中更嫩滑,澎湃既野菌釀入雞卷當中,口感煙韌,幾特別,大家吃起來時不會太狼狽。雲霧煙燻茭白筍紫蘇檸檬焗鱸魚柳這樣既設計又幾新穎,感覺完全唔同帶點驚喜。打開蓋子,濃濃既煙燻味散發出來,魚柳滑嫩而且一d腥味都無,薯蓉香而滑,如果份量再多d就好,因為我實在太愛吃薯蓉了。小食選擇多,價錢經濟,性價頗高。是日推介有3款不同國家既蠔,估唔到呢到竟然有得食。

裝飾以灰白色為主,感覺優雅時尚。

巴馬火腿蜜瓜羽衣甘藍沙律配蘋果醋汁

比想像中帶點驚喜,好食到停不了口。

蒜蓉包

蘑菇湯

慢煮班馬火腿黑松露野菌釀雞卷

雲霧煙燻茭白筍紫蘇檸檬焗鱸魚柳

小食選擇多,價錢經濟,性價頗高。

是日推介有3款不同國家既蠔,估唔到呢到竟然有得食。

2023-02-07