2024-06-28
返工路過附近,同同事一齊試吓呢一間餐廳😋叫咗幾款小菜,都幾有火候,同埋餐廳環境都算闊落👍🏻餐廳送咗兩款前菜俾我哋,係冰鎮蕃茄,同埋冰鎮蘿蔔,兩者食落都酸酸甜甜,超級開胃!✨粉葛眉豆豬骨湯好足料嘅豬骨湯,飲得出唔係味噌湯,高質👍🏻仲有粉葛同豬骨可以食!粉葛都夠粉,好入味!✨XO大盤椰菜花 $88想食辣,又想食蔬菜,就叫咗呢一款XO醬炒出嚟嘅椰菜花!小菜份量都多,而且食落嗰種嘅辣味好惹味,好適合送飯食!✨脆皮燒乳鴿 $68/1隻叫咗一隻燒乳鴿試吓,餐廳師傅燒得好金黃,熱辣辣燒出嚟,皮好脆,肉質食落都好嫩滑,而且仲有肉汁!✨桂林尖椒炒牛肉 $98仲叫咗一碟尖椒炒牛肉,尖椒令到成道菜色好辣,超惹味,牛肉一片片好新鮮,食落唔會太韌,反而咬落好軟腍😋而且牛嘅味道冇比尖椒掩蓋,牛味濃郁!不錯,而且師傅在牛肉炒得好有火候,食得出好有鑊氣!✨無糖可樂夏日炎炎,必點無糖可樂😋
✨粉葛眉豆豬骨湯
✨XO大盤椰菜花 $88
✨脆皮燒乳鴿 $68/1隻
✨桂林尖椒炒牛肉 $98
✨無糖可樂
夏日炎炎,必點無糖可樂😋