2011-09-16
用團購coupon 於9月2日晚一行三人到灣仔新竹源, 地方及裝修一般, 可能時間尚早, 只有3枱客人, 不用等位. 交低coupon落左order不久, 一個看似老板娘的中年婦人拿著一大叠coupon走來說 '你地張coupon 用過, 你地比現金我, 我就比野你。' 我話比佢知我從來冇到過呢間餐廳, 佢話記錄上呢張coupon 8月13日用過, 佢叫我地比登記嘅電話號碼比佢查,我地三個講曬自已D新舊電話號碼總共成10個, 佢都話唔係, 後來我發覺佢手上張coupon 唔係我地嘅, 因為我張coupon摺左兩下, 有個十字痕, 我個女就攞出手提電話, 話即刻上網可以查番記錄, 佢就話可能係對面張台嘅,咁點解又唔查佢地呢?要我地响咁多人面前講曬D電話號碼出泥, 重好似審犯咁到D食物上枱, 個waitress 超大力擲落抬面, 碗蕃茄牛腩粉超咸, 吃了一半巳經投降, 牛肉粉雖然冇咁咸,但明顯是味精湯, 牛油雞翼似是一般炸雞翼, 沒有牛油香, 食物水準雖然不是非常差, 但只是一般.食完後問個 waitress 攞甜品, 佢話'乜你地叫左甜品咩?' 我地話coupon 上有包埋, 佢就問我地
食完後問個 waitress 攞甜品, 佢話'乜你地叫左甜品咩?' 我地話coupon 上有包埋, 佢就問我地想食乜, 我地問有乜選擇, 佢講左兩樣, 我地話每樣一碗, 佢就問咁即係要乜, 要我地遂個字講出泥, 重要講3次. 我地覺得好似比人玩, 服務態度令我們瞠目咋舌, 呢間係我地幫襯過最差嘅, back list