2008-11-11 12 瀏覽
小時候曾經係加拿大Montreal住過一段短時間對於poutine呢種小食記憶猶深重記得係果邊唔止周街都有得賣竟然連麥當勞入面都會有poutine賣早幾日係openrice無意中睇到The Big Bite標榜加拿大式burger兼有poutine賣今日特登走去試試叫左個最普通o既The big Bite Burger poutine set等左10分鐘先有得食一黎到睇到嘩個包有成罐可樂咁高記得menu好像寫住話有1/3磅重要禁扁d先可以一啖咬落去因為新鮮整起 塊漢堡扒非常juicyd汁流到成手都係 店家非常有心思竟然係鋪面整個洗手盤係度 因為預左大家都會食到成手都係個人比較唔喜歡burger king或triple O果種大大罄但係好實淨o既漢堡扒反而比較鐘意食落鬆軟得黎又有牛肉味 感覺到塊漢堡係一粒粒牛肉加洋蔥香料達埋做一塊而唔係好似食牛扒咁一大舊肉 呢間就做得非常唔錯蕃茄鮮甜生菜夠爽酸瓜...個人唔係咁鐘意食到第二主角poutine 本來一心一意黎食不過食完個burger都有7成飽非常唔環保地食唔哂d poutinepoutine跟小時候的記憶差唔多 唯一分別係係
小時候曾經係加拿大Montreal住過一段短時間

蕃茄鮮甜生菜夠爽酸瓜...個人唔係咁鐘意食

到第二主角poutine 本來一心一意黎食
不過食完個burger都有7成飽
非常唔環保地食唔哂d poutine

poutine跟小時候的記憶差唔多 唯一分別係係Montreal好多店家都將芝士切粒
不過呢間切成絲狀 無左d食芝士粒o既口感
燒汁咸左少少 整體黎講叫ok啦 硬係覺得始終都無細個食果d好味d
The big Bite Burger
加拿大傳統小食poutine