Potluck Eatery

2021-05-30 64 瀏覽
有朋友前排去過呢間餐廳,比咗幾高嘅評價,建議大家一齊去,自己本身中意食西餐,去食吓又無妨。Potluck Eatery位於尖沙咀近佐敦嘅位置,比尖沙咀中心一帶嘅位置遠,不過都未至於好遠。呢度可能都多客人系4個人黎食,專有個set系for 4個人,每人300幾蚊包幾樣野都吾系特別貴嘅。好少餐廳有海鮮拼盤,好似幾吸引咁呀😍就咁睇張相有龍蝦、青口等等,都幾多款式。甜品都別出心裁!tiramisu千層、抹茶戚風、焦糖燉蛋都勁吸引🤤盛載餐湯嘅杯個樣又幾特別,餐湯好似系羅宋湯,酸甜度拿捏得幾好,吾會話好稀。有位朋友感覺好中意食水牛城雞翼,喺度當然都會叫一份啦。由好多材料製成,入面最明顯嘅味道系辣醬同埋茄汁,系勁多汁🤤酸辣嘅味道重所以啱重口味嘅人,重點仲要隻隻都好大隻,份量慷慨。近排盡量介澱粉,自己就揀咗份豬鞍架,吾系間間西餐廳都有豬鞍,通常餐廳有親我都食,顏色好粉嫩吓🤩未食已經覺得會系好食。豬鞍嘅質感好結實,切戈陣要幾用力🙈啖啖都feel到少少juicy,吾錯。另一位系卡邦尼黑松露片意大利粉,黑松露片令意粉嘅香氣變得明顯。成個意粉都好creamy,芝士味好重,重得黎好似少漏🙈次次都幾中意食卡邦尼嘅

水牛城雞翼

炭燒法式豬鞍架配紅桑子汁

另一位系卡邦尼黑松露片意大利粉,黑松露片令意粉嘅香氣變得明顯。成個意粉都好creamy,芝士味好重,重得黎好似少漏🙈次次都幾中意食卡邦尼嘅煙肉😋連埋芝士正,經典嘅配搭。
卡邦尼黑松露片意大利粉

食完正餐戈陣以為完咗,原來仲有cheesecake😁芝士味少濃,吾會太甜所以吾會比人感覺好膩。
2021-05-19
水牛城雞翼