2024-07-18
1951 瀏覽
而家話食炒小菜一定係諗起楚撚記先, 野食真心出色環境又唔錯, 企理乾淨又唔會坐到迫迫狹狹咁。唔好講笑估唔到平日夜晚9點左右去都好鬼full, 同出面D食肆好似平衡時空咁。豆漿杞子鲜腐竹浸時蔬豆漿+上湯底清甜帶豆乳香, 同白菜仔同腐竹perfect match! 清爽唔油膩岩夏天食。菠蘿拔絲唔咕嚕肉西利成個拔絲山係度超過癮, 夾埋黎食脆卜卜好得意! 咕嚕肉外脆內軟, 酸甜香胃, 好豐富除左肉多之外仲有好多三色椒, 新鮮菠蘿同埋水蜜桃!豉油皇煎封一夜乾(馬友)唔多地方有得食煎封馬友, 哩度仲要整得好好食!皮脆又甘香, 煎封保持到肉質juicy細膩, 味道鮮得黎又咸香, 口感層次豐富。另外跟左個煮香左既醬油, 點少少又幾滋味。楚撚豬油撈飯楚撚記最令我印象深刻之一就係個豬油撈飯, 懷舊賣相靚, 倒入豬油豉油拌勻, 加點蔥同芫荽, 豬肉拌起上黎令飯粒閃令令, 入口陣香味令人回味無窮, 唔怪得舊時既人話豬油撈飯又一餐!!
唔好講笑估唔到平日夜晚9點左右去都好鬼full, 同出面D食肆好似平衡時空咁。 豆漿杞子鲜腐竹浸時蔬
豆漿+上湯底清甜帶豆乳香, 同白菜仔同腐竹perfect match! 清爽唔油膩岩夏天食。 菠蘿拔絲唔咕嚕肉
西利成個拔絲山係度超過癮, 夾埋黎食脆卜卜好得意! 咕嚕肉外脆內軟, 酸甜香胃, 好豐富除左肉多之外仲有好多三色椒, 新鮮菠蘿同埋水蜜桃! 豉油皇煎封一夜乾(馬友)
唔多地方有得食煎封馬友, 哩度仲要整得好好食!
皮脆又甘香, 煎封保持到肉質juicy細膩, 味道鮮得黎又咸香, 口感層次豐富。 另外跟左個煮香左既醬油, 點少少又幾滋味。 楚撚豬油撈飯