2018-07-19 607 瀏覽
人群熙來攘往嘅大街上,轉個⻆原來有個小小咖啡室,好奇心驅使之下走咗入去試下。呢間cafe真係好的骰,店內只有一排L型吧枱(大約四/五個座位),整個舖睇落好簡約。加上所賣嘅產品唔多,所以有啲快餐feel。由於唔太肚餓嘅關係,只係叫咗一件香蕉鬆餅,同埋一杯焦糖咖啡試下。可能聽到我有幾聲咳,上餐時店員附上一杯白開水,非常貼心~我個人比較怕帶酸味嘅咖啡,呢杯啡正合我心意,味道有點淡淡的,加埋個心型拉花,心情都靚啲!仲有件香蕉鬆餅都係幾好嘅,有時都幾怕啲鬆餅太甜,影響飲咖啡嘅感覺,但呢個鬆餅嘅甜度剛好,再加上入面嘅果仁仲keep得好脆,值得一讚👍鬆餅,咖啡,再加上店內播嘅輕鬆音樂,成個氣氛好悠閒,完全唔會因為間店細而覺得壓迫。同場加映冰滴咖啡。睇住啲咖啡滴下滴下,閒適嘅感覺大大提升。

可能聽到我有幾聲咳,上餐時店員附上一杯白開水,非常貼心~

同場加映冰滴咖啡。睇住啲咖啡滴下滴下,閒適嘅感覺大大提升。