(非會員)
2007-11-28 18 瀏覽
24/11 我同丈夫及女兒一家三口, 去小肥牛打邊擄. 八點鐘坐低, 叫左安格斯牛, 芝士牛丸, 韭菜餃, 脆鯇, 生蠔, 魚生併盤, 湯底是番茄牛腩湯. 魚生併盤D 蝦有一枕次所水味. 先黎左個湯底, 得兩片番茄, 兩片牛腩. 乜味都無. 之後, 等左半個鐘, 乜都無得食. 崔左兩次都無反應. 只有一個侍應好夫衍咁話, 個電腦JAM 左紙, 所以要耐D, 就得架啦. 我就奇怪, 點解其他檯都有得食, 遲過我地既客都無問題, 既然電腦JAM 左紙, 你唔問番個客點左D 乜野, 我再等都無得食啦.當堂我就火起要走人, 但係我個女怕事, 撳住我. 叫我再等一陣. 結果, 等到9:05分, 實在餓到不得了, 湯底都褒乾左兩次. 叫左個經理黎. 距既解釋同個侍應都係一樣, 不過距就係個收銀機既電腦度PRINT 左我地張點菜單出黎, 問我地有邊樣野未到. 擾攘一番, 所有食物在9:20 分上台. 精彩戲肉上場. 安格斯牛: 薄如紗, 牛丸有異味, 韭菜餃用灣仔碼頭既頂包, 連雪都未溶, 生蠔未洗, 一落湯就變左淡菜咁細粒. 脆鯇最離譜, 五片薄如紗, 入口
牛丸有異味, 韭菜餃用灣仔碼頭既頂包, 連雪都未溶, 生蠔未洗, 一落湯就變左淡菜咁細粒. 脆鯇最離譜, 五片薄如紗, 入口, 又鞋又無味. ($32 仲要加一呀).
食食下, 仲有一個侍應, 行過我地張檯, 將一張用過既TISSUE dum 入我地個啤酒桶. 激到我血壓高, 的距返轉頭, 執返先准走.
埋單$650.- 好抵, 起碼教識我個女, 唔合理既事, 就要出聲. 自己既權益, 係要自己去爭取. 否則人地只會當你系小肥羊. (我個女半夜就肚瀉, 真係想告距).
呢世都唔使叫我再黎.