2021-06-22
🍄🍄試過這間食店的下午茶時段和晚市!相比之下,覺得這間食店既晚市小菜和煲仔飯係做得唔錯!加上這間店既設計風格很迎合港式茶餐廳的特式,所以🍄🍄都和認識香港既日本人黎過幾次,佢地覺得店內既設計好有香港特式,成為打卡熱點!先講晚市菜式,很多日本人都喜歡傳統醎魚肉餅煲仔飯🤔和港式奶茶,最好配番懷舊情懷的瓦杯,就一定好受歡迎!滑蛋牛肉煲仔飯、沙鍋雲吞雞都係大路既菜式,煲仔飯,能夠做到有飯焦既感覺很不錯!當然這間店本身有做其他創新既煲仔飯,但未必迎合一般人的口味!反而🍄🍄試過佢地既馬來沙爹火焰牛仔骨相當不錯!至於下午茶時段,🍄🍄試左芝士白汁雞球飯,味道就一般,芝士白汁味太淡!雙拼三文治就是一般的簡單茶餐廳食物,不過佢既凍0茶係幾大杯!甜品試過佢出名既邪惡金沙西多士,喜歡吃甜的可以一試!
甜品試過佢出名既邪惡金沙西多士,喜歡吃甜的可以一試!