2019-07-07
話說今日去左附近海濱跑步,朋友話之前食過呢間覺得小炒唔錯,所以今次決定跑完步過去食,三個人點左三個餸。分別係胡椒勝瓜煮蜆$80,西檸雞$70同埋覽菜肉鬆炒四節豆$70啲餸一上黎,真心覺得好大碟份量十足四節豆味道剛剛好,個豆唔會太咸,如果肉鬆比例少啲會更好,因個豆太好食,最後得返肉鬆,而啲肉鬆又比較咸,食唔到而浪費左,至於西檸雞炸得好鬆化,甜酸比例較得好,好開胃。最後到胡椒勝瓜煮蜆,好失望,胡椒湯大搶,食唔到蜆肉有既鮮甜味,最為驚訝既係個勝瓜竟然唔新鮮,感覺變壞左勝瓜肉係變黑左既顔色,入面既籽係黃色,而且口感好硬,有啲怪味,叫左阿姐黎睇,佢望左一眼就話浸耐左先係咁,然後就走左去,唔好蝦我唔識,好明顯係唔新鮮,成個餸比我感覺就係將啲唔新鮮既材料用胡椒黎蓋過整體黎講小炒係唔錯,價錢合理,大大碟,因為太大碟,人少食唔曬會變左浪費
啲餸一上黎,真心覺得好大碟份量十足