2023-02-17
.放工後黎左大排檔小炒食飯,好多人好熱鬧,好似以前係大排檔食飯既感覺。門口左右貼左餐廳招牌菜既字,好有氣勢😆我地本身想叫煲仔飯可惜當晚冇,就叫左招牌菜之一<拔絲咕嚕肉>,即叫即炸,熱焫焫上枱勁有鑊氣🤤每舊咕嚕肉都沾滿甜酸醬,外面炸得剛好而且炸粉唔厚,入面肉質仍然夠嫩,啖啖肉冇肥膏,味道偏甜一啲,同埋夾起真係有拔絲😮👍🏼另外叫左<金沙黃金蝦>🍤蝦有開邊先炸,炸到夠脆連殼食都冇問題,聞落有咸蛋香,味道唔會好咸,蝦肉新鮮唔嚡口。菜就叫左<大排檔小炒王>,份量巨多,味道唔錯,呢到係用炸魷魚片炒,唔同出面用鮮魷,幾特別,呢碟送飯一流😁呢到上菜都快,周圍環境氣氛好熱鬧,三五知己黎飲下啤酒食小菜吹水都幾好👍🏼