2019-04-15 51 瀏覽
今日同老媽子去平時食開嘅小店食飯,點知原來逢星期一都會休息!咁行去搵另一間,沿住教育路行,兜下兜下入左內街,見門口有三個大牌,有多不勝數嘅小菜名,就入左去!醬皇鮮味蝦蟹雞煲 ($178)店員教煲熟之後,撈一撈焗三分鐘。。。食好嘢真係要時間!睇落都幾豐富,有好多隻蝦同一隻蟹嘅雞煲,用左好多香料,芫茜、蒜頭、薑、洋蔥、八角等等一齊煮,唔怪得咁濃味!媽媽覺得咸左少少,但呢個先係雞煲嘅味!香茅蒜香皇子鴿 ($58)擺到比翼雙飛咁,個圖畫都幾靚!隻鴿都幾肥美,滿滿肉汁,味道唔錯!金瑤扒時蔬 ($68)食菜絕對可以中和味蕾,食完菜再食其他嘢,味覺清新返,試到真味!打邊爐或者雞煲都必定配汽水,有Zero可樂就飲Zero,感覺無咁肥!媽媽話呢啲係自欺欺人!

醬皇鮮味蝦蟹雞煲 ($178)

香茅蒜香皇子鴿 ($58)

金瑤扒時蔬 ($68)

媽媽話呢啲係自欺欺人!
2019-04-15