2017-11-15
今日約咗成班姊妹邊邊佢,因為姊妹住附近介紹我哋呢間打邊爐食雞煲!入到去地方細細,擺放左六七張枱,個個都坐得好密,其實都好迫.當人走晒我就影咗張相一嚟到我哋就叫咗一碟小炒食先辣椒炒雞雜,好辣好野味!不過真係等左差唔多半個鐘先上呢碟餸,可能真係人太多師傅可能得一個,實在等得太耐了我哋都叫咗自家製無花果茶,清涼解渴,睇落到此真係自己做的,一渣都係$20其實我哋來這間食嘅主要原因就係想食佢嘅雞煲,佢有好多款雞煲可以選擇今次我哋就叫咗黃酒煮雞煲一隻,$228雞煲來說價錢算OK!個湯仲飲得,當然同媽咪煮嘅黃酒雞係差少少冇咁香,可能因為打邊爐加左水用了冇咁足,但當然都仲係食到飲到黃酒雞的香味配料藥材都十足食完成隻雞之後我哋就梗係加水打邊爐啦,應該係加湯才對肥牛$198細碟,牛味重,份量同價錢我覺得略貴左少少少了少少新鮮豬潤,真係新鮮,打邊爐一流豚肉,味道都可以整體來說如果打邊爐來講就普普通通,係雞煲湯底選擇比較多有一點特色,不過味道就不是10分出色但係可以一讚就係他們的小菜,真係炒得幾好!下次可以過來食小菜,不過希望唔好等咁耐
當人走晒我就影咗張相
一嚟到我哋就叫咗一碟小炒食先
配料藥材都十足
食完成隻雞之後我哋就梗係加水打邊爐啦,應該係加湯才對
新鮮豬潤,真係新鮮,打邊爐一流
豚肉,味道都可以