2022-08-22 16 瀏覽
Blue Monday 放工後相約好友小酌一杯,談下心。來到尖東一間環境相對比較優美柔和既酒吧😊2人都各叫左杯:🍸See my pearl cocktail HK$100成杯珍珠咁靚,但我覺得佢有點似富士山🤣🤣酒味我就唔識形容,但飲第一啖時,有點咸咸地,因為面鋪滿了一層parmesan cheese,再飲多啖,就飲到苿莉茶和蜜糖既味道,飲到咁上下整杯就變得很creamy,整體很有層次感。下酒菜,分別有:🐮👅牛舌 (照燒汁) HK$65有3大塊,都好厚身,食落口好淋,但又不失咬口,肉質Q彈,調味適中,不用點汁亦好出味,值得一試。🐄燒原條牛肋骨菠蘿青瓜沙律HK$278本身見d牛肉表面幾實淨,好似好dry,以為食落會好鞋,點知有驚喜,食落一點都唔韌,仲好嫩,而且邊邊燒到焦焦,好香口,除左可以配它旁邊的青檸酸辣醬,仲有青瓜、菠蘿和沙律菜幫助解膩。青瓜真係值得一讚,有醃制過,酸度好夠,解膩一流。搵個Happy Friday 再黎飲過🤪

Blue Monday 放工後相約好友小酌一杯,談下心。
來到尖東一間環境相對比較優美柔和既酒吧😊

2人都各叫左杯: