2023-11-05
星期五嘅晚上嚟到呢間有180度海景嘅餐廳飲嘢同埋食飯,整體嚟講佢嘅雞尾酒味道都唔錯,而家做緊一個以北角為主題而整嘅唔同類型雞尾酒,試咗好幾杯都有啲特色,尤其係雞蛋仔雞尾酒同埋冇酒精嘅golden lime soda另外食咗好幾樣嘢,整體嚟講覺得小食比煮食好味叫咗hamachi配青醬,有啲特色,另外比較驚喜嘅係韓式炸西蘭花,個樣似章魚小丸子,其實即係整碎咗嘅西蘭花,炸成一個個波,然後加咗韓式酸甜醬,脆卜卜幾得意另外椒鹽炸魷魚就一般,稍為偏硬咗少少taco叫咗兩款,一款係素嘅炸蘑菇,另一款係牛肋肉,一直以為牛肋肉會好味啲,點知原來炸蘑菇畀牛肋肉更正,因為牛肋肉食落有少少鞋,但係炸蘑菇外面好脆入面軟淋淋又多主菜叫咗酸甜炸海鱸魚,另外叫咗個炸印度薄餅,個魚份量好足,亦都係原條海鱸魚,不過味道就有啲普通,好似糖醋魚咁,唔特別但係個炸嘅印度薄餅就真係非常之唔好食,因為好硬又好油,我食咗一啖就冇食喇
另外食咗好幾樣嘢,整體嚟講覺得小食比煮食好味
另外椒鹽炸魷魚就一般,稍為偏硬咗少少