荼記都有冰鎮鮑魚食!?我今日路過尖沙咀潻咸道先知,咁就入去試下啦!原隻鮑魚切片上,再配以日本芥末,鮑魚唔韌入口爽,$38一隻無加一。看看餐牌,小食選擇都成20多款。我們選擇了5種,包括:炸魚皮,附上湯。食落唔鹹、脆口。紅油炒手,辣汁好X辣,啱哂我哋。紫菜魚皮餃。雲耳蓮片,最好味是南乳汁,藕片爽口。鹹菜炆大腸腩肉,主角是大腸,有腸頭、腸身,腩肉幾片肥瘦均勻。菜心,切段灼起綠悠悠幾新鮮。凍柠茶用碎冰,好有茶記FEEL。蠔仔粥$48 好X大碗,勁多蠔仔,脹卜卜入口即爆好爽,粥底軟綿食埋好飽肚。總結:女伴話這餐好啱佢,小食細細碟可以食多幾款,又無殿粉質,可以盡情食唔怕肥!(利申:蠔仔粥係我食晒的)
冰鎮鮑魚食

冰鎮鮑魚食