2025-02-08 434 瀏覽
之前經過中環都聽聞過開咗間🇯🇵日系甜品店,今日經過就入去試吓。原本以為星期日會有好多人排隊,但去到完全唔使排隊。舖頭環境唔錯,有現代日式風格設計,而且店舖入邊廚房採用大玻璃設計✨,可以比客人睇到佢製作製作甜品過程🧑🏻‍🍳。但可惜舖頭冇提供任何座位,只係可以企埋一邊食完就走😢。赤莓泡芙 Berry Puff 🍓 ($36)今次試咗佢哋一月推出嘅期間限定🍓 ’赤莓系列’ ,係採用🇯🇵日本草莓製作而成。泡芙同平時食開嘅有啲唔同,以為會係鬆軟嘅質感,反而外皮係酥脆好似有啲焦糖味係面🤤再加上小小白朱古力醬🍫係頂。而且個草莓cream🍓都幾多第一啖咬落去已經食到滿滿嘅cream,而味道都唔錯,酸酸甜甜,但唔會太過甜。可能因為冇咩expectation走入去試吓,所以幾驚喜倒我🤩。不過美中不足係食到成手都係,咁岩又拎住好多野企係度😵‍💫,如果有d坐位成個experience會好好多。食緊嘅過程中見到好多客人都係買佢地嘅雪糕🍦食,唔知係咪好好食,下次有機會試吓先!😛

赤莓泡芙 Berry Puff 🍓 ($36)