2024-03-14
最近去左間少女心滿滿嘅餐廳係一間台灣過江龍Cafe主打蜜糖吐司 餐廳仲有唔少打卡位📸啱晒同朋友食Tea打卡🔸巧克力蕉響曲蜜糖吐司 $98蜜糖吐司烤完之後外層金黃香脆,內裡嘅質感就好軟綿,非常高質。吐司頂有朱古力cream同Haagen-Daz朱古力味雪糕,再淋上香滑榛子朱古力醬同配埋焦糖香蕉,賣相吸睛同時都好好味。🔸綿綿珍珠奶茶鬆餅 $90奶茶味嘅鬆餅顏色好特別,鬆餅可切成八件,每件都吱咗奶茶cream同鋪咗珍珠喺面,中間仲有奶茶味嘅雪糕,食落奶茶味香濃,甜度啱啱好,鐘意奶茶嘅朋友絕對唔可以錯過。🔸海鹽焦糖奶昔 $58面層超豐盛,輕盈嘅忌廉上面有蝴蝶酥、梳打餅、芝士餅、爆谷。奶昔帶有焦糖香氣,口感香滑,鹽味更能中和甜味。🔸芝士奶蓋桂花烏龍茶 $50面層有厚厚嘅芝士奶蓋,超級邪惡!呢款你尖沙咀限定飲品,必點呀!桂花烏龍茶清香,飲得好清新嘅感覺,配埋鹹鹹地嘅芝士奶蓋,口感豐富。
係一間台灣過江龍Cafe
主打蜜糖吐司 餐廳仲有唔少打卡位📸