2022-04-27
今日同朋友嚟咗觀塘呢間Cafe打卡 📸周圍環境勁靚!好有少女心💕🥣是日餐湯 餐湯日日都唔同,今日係蘑菇湯,個湯蘑菇味香濃,亦都好creamy😋🌯意大利火腿忌廉芝士班戟卷($88)班戟皮好薄,入面係勁多忌廉芝士同火腿😍,面頭亦有好多芝士粉!芝士控一定唔可以錯過!如果覺得膩嘅話,旁邊都有沙律可以中和返!🥩香煎焗厚切豬肉眼配牛肝菌忌廉汁($128)豬肉眼份量都唔少!煎得啱啱好,啖啖肉!好香,咬落亦好淋😋。隔離嘅薯蓉亦都好有驚喜!薯蓉質地有啲黏,配埋牛肝菌汁係perfect match!🍹西柚檸檬梳打(+$23)去Cafe通常都好怕食得好滯😆 呢杯西柚檸檬梳打正好可以解吓膩!檸檬加西柚呢個組合本身都已經好Fresh,另外加埋薄荷葉,就更清新啦!🥃Mocha (+$23)杯iced mocha有好靚嘅漸層,賣相吸引之餘仲好濃咖啡味~而呢杯mocha落咗比較多朱古力syrup,重黑朱古力味得嚟又唔會太甜,啱哂朱古力愛好者!
🥣是日餐湯
🌯意大利火腿忌廉芝士班戟卷($88)
🥩香煎焗厚切豬肉眼配牛肝菌忌廉汁($128)
🍹西柚檸檬梳打(+$23)
Fresh,另外加埋薄荷葉,就更清新啦!
🥃Mocha (+$23)