天外天

Above & Beyond
2015-07-22 4627 瀏覽
"天外天"名字震憾,同事話呢間餐廳係佢父母恆常飯堂,所以極力推薦大家,今日趁早收工一於去嘆一嘆~訂左窗口位諗住可以望夜景晚餐,去到話安排唔到,俾左個死角我地,唔緊要,食得開心就得啦。鮑汁豬手仔,煮得好入味,肉嫩好香滑,最體貼係無骨,可以好容易就食到啖啖肉,非常唔錯嘅小食紅酒醋黑毛豬咕嚕肉,現代時髦版咕嚕肉!肉質係可以嘅,但味道就比較單一、有少少搶喉感覺。與傳統咕嚕肉比較係做到酸的較果,但就無左層次帶黎嘅"化膩"感覺,建議酸之餘可加深味覺層次。有少少眼高手抵。茶燻雞,waitress極力推薦話用新鮮雞造好好食。食得燻,當然鐘意全件都有燻味啦,但呢碟只停留在雞皮,肉就比較啖身,味道亦唔覺好鮮雞味。問waitress有無醬油或醬可配埋食,佢話得余均益  後來俾左碟辣椒圈豉油我地,算吧⋯⋯放棄,吃煙燻下次還是找對的地方吧!
鮑汁豬手仔
紅酒醋黑毛豬咕嚕肉