2011-09-05 9 瀏覽
旺角遊客太多,好多時食肆都變晒快餐,最緊要煮得快、食得快,因為快就係賺得錢多,唔會理好唔好食。不過,有時太快的人生,都有想慢下來的時間。睇左咁多食評,目係新開,都入一入去試。點心選擇不算多,不過有幾款點心改左好有詩意o既名,睇完我都唔知係咩,好彩服務員態度良好,都會用心解釋,而且睇返我張點心紙,原來好多有已經有圖,我自己都唔為意。正如版取推薦,蝦餃不錯,餃邊的皮都做得很薄,用料也不差;腸粉也非常薄皮。可是,感覺每樣食物都是同一款餡料都是一樣,無論餃和腐皮卷都是同一個味、類似的餡。說連义燒腸入面佢都加左脆肉瓜,o嘩!,食到第三啖,口已經有少少悶。唔可以話佢唔好食,係真係"口寡"。或者係因為我得兩個人,叫了太少種類吧!店內服務員都有禮貌,也很攪笑!我鄰桌有位小朋友不要喝五花茶,說它非常苦,於是服務員就跟他說笑︰已落左好多好多糖,已經好甜啦!於是個細路又乖乖地飲左杯茶。食物雖然平凡,不過人情味搭夠吧!

食物雖然平凡,不過人情味搭夠吧!
2011-09-04
  • 蝦餃