餐廳: 雲貴川風味
資訊:

2024-08-04 387 瀏覽
星期日嘅中午大圍周圍都好爆,黎到呢間米線唔洗等,有上下兩層,我地上上層可以慢慢坐-🔸麻辣雞肉魚片頭蘿蔔清湯小窩米線麻辣雞肉好似雞煲啲雞 加湯再煮一陣既效果,正常發揮,要讚既全部係雞髀位蘿蔔無渣,夠清甜魚片頭夠札實,有咬口整體都係一碗合格既米線🔸麻辣豬耳竹笙藤椒湯底小窩米線香港好少食到藤椒湯底,入口個味真係一流,豐富藤椒獨特嘅味麻辣豬耳係滷水豬耳加麻辣汁,麻辣汁已經沖哂落湯,滷水豬耳個滷水味幾濃,豬耳質地都唔錯,唔會煮到過淋-🔸飲品凍鴛鴦好過KFC個杯,但同茶餐廳無得比豆漿好淡好淡,有少少甜味嘅水咁-總結💬米線有正常至中上既發揮飲品好一般 (記得之前飲過凍檸茶係正常)無服務可言
🔸麻辣雞肉魚片頭蘿蔔清湯小窩米線
蘿蔔無渣,夠清甜
魚片頭夠札實,有咬口
整體都係一碗合格既米線

🔸麻辣豬耳竹笙藤椒湯底小窩米線
香港好少食到藤椒湯底,入口個味真係一流,豐富藤椒獨特嘅味

🔸飲品
凍鴛鴦
好過KFC個杯,但同茶餐廳無得比
豆漿
好淡好淡,有少少甜味嘅水咁

總結💬
米線有正常至中上既發揮
飲品好一般 (記得之前飲過凍檸茶係正常)
無服務可言