好多年無寫食評😗但呢次真係想鼓勵一下本地難得有質素既小店,所以決定寫一個🙂泰國人朋友介紹話呢間好正,咁啱放工要搵地方食飯興祝白色情人節,咁就不如擇日不如撞日打去book位再即時揸車🚗過去😋呢到上樓,舊樓行一層樓梯,唔係熟客/有人介紹就咁樓下經過根本好難會發現原來呢度有野食🤨無菜牌睇,聽閒基本上你叫得出(泰菜)佢都有得食,咁我地都有睇下其他人食評參考下叫乜好!電話book檯時順便留定個生蝦,嚟到坐底先比蝦片!生蝦好新鮮好脆口加埋佢個汁(個汁比出面一般好食),好正😍好易食唔停~蝦餅,呢個真係出面食唔到咁好食,好重鮮蝦味,相信係自己手打,好正🤩冬陰功湯,呢個都好得,出邊好多時都會整得比較鹹,呢度唔會味道剛剛好,而且好夠香甜,啲蝦又唔會梅晒,好好飲沙嗲串燒,三串雞三串豬,個沙嗲汁唔辣,但係夠香,肉唔會太鞋,唔錯泰式炒通菜,出邊好多又係炒到好鹹,呢度唔會,但係呢個菜冇其他菜色咁特別好食,當然都唔錯香葉肉碎炒飯,好夠鑊氣,唔錯😋甜品送嘅,唔記得問佢叫咩,食到有新鮮椰子肉,我平時唔食甜品亦都唔鍾意食糕點,但呢個唔會太甜,又好有清新感,好好食🥳最後亦都叫咗一個椰青水,兩個人食,其實係食唔晒,最後我哋有
好多年無寫食評😗
但呢次真係想鼓勵一下本地難得有質素既小店,所以決定寫一個🙂

電話book檯時順便留定個生蝦,嚟到坐底先比蝦片!

香葉肉碎炒飯,好夠鑊氣,唔錯😋

最後亦都叫咗一個椰青水,兩個人食,其實係食唔晒,最後我哋有打包!食咁多野土埋單都只係$55x🤩🤩性價比唔錯😎

一定會再嚟,下次要試蒜蓉包、鱸魚先得😋

Ps. 呢度有貓貓🐱😅
2023-03-14