2021-07-13
餐廳環境格調高雅,極高嘅樓底配襯水晶吊燈,燈光柔和浪漫,係絕對嘅 fine dine 格局。蕃茄濃湯,濃湯由新鮮蕃茄原隻打成,蕃茄味道濃郁到無朋友,配襯著上面嘅炸麵包粒,口感鬆脆。香煎安格斯側腹膜橫肌薄片、阿根廷青醬,安格斯牛肉薄片呈現極誘人嘅粉嫩紅色,唔點個青醬先試一啖,牛味香濃,五成熟係我最愛嘅熟度,屬水準之作;點一點個青醬再試一啖,青醬裏面混和咗蒜蓉同埋橄欖油,叫人驚喜。蝦子香蒜辣椒意粉,意粉賣相非常精緻,面頭舖滿密密麻麻嘅蝦子同埋煎香咗嘅蒜片,意粉選用咗扁意粉,硬度係我最鍾意嘅 all dente,蝦子香蒜加上微辣,非常惹味。法國釀無骨春雞、羊肚菌汁,春雞個子不少,雞肉嫩滑, 廚師將雞皮都整到好香脆,on 緊 diet 嘅 friend 子都話要連埋皮食,羊肚菌汁混合極豐富嘅菇香,令人回味。伯爵奶茶凍,奶凍水潤動 L,入口異常咁滑溜,同伯爵茶個味道非常之夾。