2023-05-19
終於考完試交哂assignment可以鬆一口氣relax下~relax就要不醉無歸 (並不是)😌揀左Hans同朋友黎慶祝下重獲新生🥳🥳🥳呢度附近有間好出名嘅churros,係我地飲店😚😚經過親都會見到Hans,每次都話不如下次試下,然後就拖左成年了~今次終於成行🥺我地揀左高枱坐,覺得有氣氛啲~呢度比我想像中更加乾淨企理同有格調😙叫左兩款cocktail同幾款嘢食share~燒厚切牛舌同單骨雞翼配一口芝士係原本諗好一定要order嘅~明太子蟹肉忌廉烏冬就睇到大部份枱有order,我地絕對願意跟大隊試美食嘅🤣🤣Cocktail由於太多款想試就直接叫店員配合我地order嘅嘢食推薦左兩款俾我地~😃🍸<Corpse reviver no.2 # tart # awaken /$108>檸檬味幾突出,非常解膩~🍸<Tart too蛋撻/$98>係舖頭既特色飲品之一,酒上面既cream口感味道似蛋撻味😂但佢係雲尼拿加Frangilico唔算太甜同酒味都幾濃烈~🍽️<明太子蟹肉忌廉烏冬/$108>初初以為佢份量唔多,上到枱又出乎我哋所料的多😂😂忌廉汁一啲
檸檬味幾突出,非常解膩~
🍸<Tart too蛋撻/$98>
🍽️<明太子蟹肉忌廉烏冬/$108>
初初以為佢份量唔多,上到枱又出乎我哋所料的多😂😂忌廉汁一啲都唔吝嗇,烏冬非常彈牙煙韌~而蟹肉絲亦有微微既鮮甜,夾埋一齊食個口感好豐富😋
🍖<燒厚切牛舌/$118>
牛舌係我地定番,只要餐廳有就係必點😋Hans提供嘅係牛舌芯,口感厚實,有黑椒同鹽作為調味、牛舌表面燒得焦脆,令牛舌有好香既焦香味~食落外脆內軟~😋
🍽️<單骨雞翼配一口芝士/$78>
上枱嗰陣已經聞到好香烤完既雞翼味~雞翼份量唔算多同大件😂但佢勝在味道濃郁~焗得香脆可口~而一口芝士佢面上有七味粉做點綴~出面嗰層炸到金黃色、咬一啖裡面既芝士流心就湧曬出嚟😂😂
希望下次再嚟佢既Gin Tonic雪糕會有得order啦🥲🥲