2024-07-29
Happy Friday同朋友嚟到尖沙咀海港食晚飯~揀咗喺香格里拉隔離嘅一間餐廳,7:30pm 已經full house,好彩朋友有book位🥹🍤𝓟𝓸𝓶𝓮𝓵𝓸 𝓟𝓻𝓪𝔀𝓷𝓼 𝓢𝓪𝓵𝓪𝓭好推介嘅前菜❣️有滿滿嘅柚子肉,大蝦,同酸酸甜甜嘅調味醬,第一道好開胃嘅前菜😌🦐𝓢𝓱𝓻𝓲𝓶𝓹 𝓡𝓸𝓵𝓵健康清淡之選,只有煙煙韌韌嘅越南米紙包住蔬菜絲,但又會配上酸甜嘅醬汁,感覺唔錯,幾refreshing~🦑𝓢𝓮𝓪𝓯𝓸𝓸𝓭 𝓕𝓻𝓲𝓮𝓭 𝓡𝓲𝓬𝓮菠蘿海鮮炒飯係非常推介,上面滿滿嘅肉鬆,配上多汁嘅菠蘿,口感非常好~🥭𝓜𝓪𝓷𝓰𝓸 𝓢𝓽𝓲𝓬𝓴𝔂 𝓡𝓲𝓬𝓮芒果糯米飯用咗三種唔同嘅糯米飯做成,有三種唔同嘅口感,推介中間嘅芋頭糯米飯,口感最為煙靭👍🏻🍷𝓜𝓪𝓷𝓰𝓸 𝓜𝓸𝓳𝓲𝓽𝓸係signature cocktail之一,係用咗White Rum做base, 加上淡淡嘅芒果味同薄荷葉,容易入口☺️🍹𝓡𝓪𝓲𝓷𝓫𝓸𝔀 𝓕𝓵𝓸𝓪𝓽呢個就係signature mocktail 之一,做咗椰子忌廉,芒果,橙,菠蘿等等嘅鮮果製造而成,感覺幾特別🥰都幾推介☺️
🍤𝓟𝓸𝓶𝓮𝓵𝓸 𝓟𝓻𝓪𝔀𝓷𝓼 𝓢𝓪𝓵𝓪𝓭
🦐𝓢𝓱𝓻𝓲𝓶𝓹 𝓡𝓸𝓵𝓵