2025-01-26
去尖東你會諗起飲酒?我就會諗起食威靈頓牛喇!尖東呢間餐廳我已經去咗好多年,環境舒適啱同朋友飲酒傾偈,連食物質素都超級高。✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦黑松露雙人套餐 $1,288[前菜]✦黑松露龍蝦牛油果蟹肉天寶及黑松露芝士沙律蟹肉龍蝦鮮味十足,加埋Creamy口感,每食一啖都係滿足[湯]✦黑松露野菌湯 Black Truffle Mushroom Soup超多蘑菇碎嘅黑松露野菌湯,有少少忌廉,唔會搶過黑松露嘅香氣,濃厚度適中[意大利飯]✦海膽忌廉汁黑松露片燴飯生熟到做得非常好嘅Risotto,帶少許嚼勁,非常好味[主菜]✦ A4鹿兒島和牛黑松露威靈頓扒依個一定要食!有別於一般嘅威靈頓牛,唔用牛柳改用和牛西冷,油脂味更香、而且更加容易咀嚼,無論切同咬,都唔會令到成件威靈頓扒散件;外層酥皮鬆脆,同中間嫩滑嘅和牛,形成對比。好味。[甜點]✦黑松露法式焦糖燉蛋✦黑松露提拉米蘇雞尾酒
黑松露雙人套餐 $1,288
[前菜]
✦黑松露龍蝦牛油果蟹肉天寶及黑松露芝士沙律
蟹肉龍蝦鮮味十足,加埋Creamy口感,每食一啖都係滿足
[湯]
[意大利飯]
✦海膽忌廉汁黑松露片燴飯
生熟到做得非常好嘅Risotto,帶少許嚼勁,非常好味
[主菜]
✦ A4鹿兒島和牛黑松露威靈頓扒