2024-01-31
尖東新開咗一間烤肉店,喺尖東工作嘅我又點可以唔黎試下, 地點非常之易搵就係噴水池對出嘅地舖平日夜晚直接Walk in都可以, 一入到去地方都幾光猛,而且因為係新店所有嘢都好新淨店員安排了座位都非常寬敞。今次我哋揀咗招牌烤肉二至三人餐, 有五款肉類啱晒我哋呢啲食肉獸, 仲有一款熟食拉絲芝士粟米粒, 同埋蒜蓉金菇。一開始會有前菜前菜,包括沙律同配菜。沙律菜都非常新鮮,配上酸汁非常開胃。店員好快就將所有食物放於枱上,而且第一次見到有款特色醬汁, 係芝麻醬加芫茜同蔥, 濃濃嘅芝麻醬加埋肉類都好夾。當然另外亦都必備咗最基本嘅醬汁。呢度最正嘅地方就係會有店員幫忙燒肉, 完全感受到飯來張口嘅感覺。所有肉都好好味, 完全開正我杯茶👍我自己最鍾意老太太特色肥牛和雪花肋肉, 非常juicy, 大大條豬五花, 食五花肉當然唔少得配上生菜, 生蒜片同秘製醬份量都非常之夠, 而前菜(薯蓉沙律, 醃蘿白, 泡菜)和生菜都可以無限encore整體用餐體驗非常好,有店員幫忙燒肉, 仲有見到枱上面空碟都好快清理, 讚!! 尖沙咀食烤肉又多個選擇喇👍👍👍