2021-08-17
So Thai So Good❤️ Thai Master Restaurant🍽💫..尖沙咀一間樓上泰國菜餐廳🍽,滿有異國風情亦設有露台座位⛱,主打正宗泰國菜,感覺自己有種身在泰國🇹🇭 既錯覺呢。鬧市中一個讓人放慢腳步、放鬆心情既用餐好地方。ll $198Curry Prawn上枱用酒 & 火槍焰燒🔥,🦐 肉質新鮮而蝦殼有燒香帶脆。Curry 則滿有椰奶香既味道,很香很香🖤。配上 ll $28 真的很好吃‼️ ll $98Chicken Feet inThai Style份量大既餐前小食,無骨鳳爪吃下爽脆而厚肉。ll $128Grilled Pork Neck Salad味道酸甜開胃,吃下滿爽口又帶油膩香既肉肉。ll $88Stir-fired Water Spinach in Thai Style帶咸香惹味既炒通菜🌿。ll $118Fried Flat Noodles w/ Wine & Seafood海鮮份量不少,帶點點酒香夠鑊氣既河粉,但略粉條太碎,但材料豐富又十足,色水調配不錯。ll $68Kiwi Fruit Slush挺推薦既一款Slush💚 奇異果🥝 味道清甜透心涼,味道接
l[火焰咖哩大蝦]l $198
Curry Prawn
上枱用酒 & 火槍焰燒🔥,🦐 肉質新鮮而蝦殼有燒香帶脆。Curry 則滿有椰奶香既味道,很香很香🖤。配上 l[烤薄餅]l $28 真的很好吃‼️
l[泰式鳳爪]l $98
Chicken Feet inThai Style
份量大既餐前小食,無骨鳳爪吃下爽脆而厚肉。
l[燒豬頸肉沙律]l $128
Grilled Pork Neck Salad
味道酸甜開胃,吃下滿爽口又帶油膩香既肉肉。
l[飛天通菜]l $88
帶咸香惹味既炒通菜🌿。
l[醉貓炒河 (海鮮)]l $118
l[奇異果沙冰]l $68
Kiwi Fruit Slush
挺推薦既一款Slush💚 奇異果🥝 味道清甜透心涼,味道接近天然味道,比芒果口味又討好呢。
一間有特色既尖沙咀樓上泰國餐廳,份量足、服務好、環境Chill💫,來找回一下渡假既感覺吧。
×××[泰斗 -Thai Master Restaurant & Bar]×××