2023-12-13
餐廳資料:滾爺火鍋地址: 尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地舖想去尖沙咀附近食火鍋,朋友揀了呢間比較靜而且坐得舒服的火鍋店,方便我哋傾計。這裏湯底有很多選擇,今晚想食雞,就點了藥膳花雕醉雞鍋(半隻雞),鍋底一上枱香氣四溢,雞肉柔嫩,是不錯的選擇😊今晚唔係好肚餓,因為已經有半隻雞,所以只叫了手打鮮牛滑、蝦滑及四寶丸便夠晒飽!這些食材全部都是新鮮手打的,牛滑牛肉味濃郁,蝦滑及四寶丸爽口彈牙,另外都叫了打邊爐一定要有的蔬菜拼盤,有鮮冬菇、生菜、娃娃菜、金菇、粟米等,整體的食物質素高,吸收湯底嘅精華後加多咗雞的香甜味,再點少許自調喜愛的醬料,感覺相當唔錯😋另外值得一讚的是店員有禮,冇乜人真係坐得舒服,能一邊打邊爐,一邊跟朋友𣈱談確係樂事😄
滾爺火鍋
地址: 尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地舖