2024-07-08
前排收咗工去咗呢間位於尖沙咀嘅中菜府食飯,嗌咗個2人套餐,依家以限時優惠半價就可以食到呢個餐又高質又奢華嘅菜式🤤 性價比超高呀!🤑🌟 奢華珍饈2人套餐 $580/位✨ 生拆蟹肉翅呢個蟹肉翅作為前菜的確唔錯,內裡有唔少蟹肉,夠哂足料,加上少許醋吊下味,食完成碗都唔會話太過漏!✨ 芝士龍蝦(伊麵底)呢個芝士龍蝦伊麵齋講賣相已經非常吸引😜 芝士量驚人,啖啖芝士好惹味!龍蝦大大隻,肉質彈牙爽口,唔會有霉味,整體高質🤤✨ 清蒸海斑估唔到單單2人餐都有蒸海斑食,仲要唔係細條嘅斑🫣 魚肉鮮味十足,有海斑應有嘅嚼勁,但又唔會鞋,點豉油再加薑蔥一齊食perfect match🙌🏻✨ 8頭禾麻鮑魚拼遼參呢個餐除咗海斑之外,竟然仲有鮑魚同遼參,上面仲有唔少蝦子🤤 鮑魚好腍完全唔韌,而遼參食落膠原滿滿,仲要好入味👍🏻✨ 帶子西蘭花西蘭花好新鮮,煮得啱啱好,食落好爽口🙌🏻 而帶子大大粒,好鮮嫩,幾唔錯!✨ 瑤柱蛋白炒飯炒飯內裡有唔少瑤柱絲,而且炒得夠乾爽,食落粒粒分明,份量亦好多下,仲加埋XO醬添😌✨ 甜品甜品選擇總共有四款,而我就揀咗熱辣辣嘅椰汁紫米露,甜度剛好,除咗紫米,仲有西米,口感非常豐富🤤
🌟 奢華珍饈2人套餐 $580/位 ✨ 生拆蟹肉翅
呢個蟹肉翅作為前菜的確唔錯,內裡有唔少蟹肉,夠哂足料,加上少許醋吊下味,食完成碗都唔會話太過漏! ✨ 芝士龍蝦(伊麵底)
呢個芝士龍蝦伊麵齋講賣相已經非常吸引😜 芝士量驚人,啖啖芝士好惹味!龍蝦大大隻,肉質彈牙爽口,唔會有霉味,整體高質🤤 ✨ 清蒸海斑
估唔到單單2人餐都有蒸海斑食,仲要唔係細條嘅斑🫣 魚肉鮮味十足,有海斑應有嘅嚼勁,但又唔會鞋,點豉油再加薑蔥一齊食perfect match🙌🏻 ✨ 8頭禾麻鮑魚拼遼參
呢個餐除咗海斑之外,竟然仲有鮑魚同遼參,上面仲有唔少蝦子🤤 鮑魚好腍完全唔韌,而遼參食落膠原滿滿,仲要好入味👍🏻 ✨ 帶子西蘭花
西蘭花好新鮮,煮得啱啱好,食落好爽口🙌🏻 而帶子大大粒,好鮮嫩,幾唔錯! ✨ 瑤柱蛋白炒飯
炒飯內裡有唔少瑤柱絲,而且炒得夠乾爽,食落粒粒分明,份量亦好多下,仲加埋XO醬添😌 ✨ 甜品