2024-08-16
依間泰式餐館星期四晚黎度,全爆滿,好彩一早訂咗位。我哋點咗:冬陰功$98味道層次多,酸酸、甜甜、辣辣,加上好多香料嘅獨特氣味,例如香茅嘅清新,辣椒嘅辛辣,雜菇嘅原野香,鮮蝦嘅甜……加起嚟令味蕾有很多層次嘅享受。蝦肉蛋呀,仲有蝦膏㗎 !生菜肉碎包,雞$88加入咗紫洋蔥粒呀、蔥粒、千層塔、芫荽、仲有其他調味料,頗辣,各種香料,配菜加埋混合嘅味道層次非常豐富、濃郁,仲有唔少得檸檬葉嘅清新,炒得好香。豬肉肉碎肉質嫩。配埋新鮮又爽脆嘅生菜,不得了!喇沙湯蝦米線$88喇沙湯底帶椰香。豆卜吸收晒喇沙湯底,非常美味。魚片蛋也有原味。鮮蝦已經剝咗殼,食得好方便,而且彈牙。每條米線沾上喇沙湯,都充滿着佢嘅獨特味道,米線又滑又彈。加上爽口芽菜, Yummy !泰式甜品小拼盤$98椰青大菜糕糕鹹鹹甜甜又滑又凍,底層係大菜糕,好好味。唔要啦唔該。椰汁西米露糕超香椰汁,面嘅椰汁糕超滑超香。下面嘅西米露,加咗粟米粒、芋頭粒、馬蹄?令口感豐富。千層糕質感比平時食嘅偏軟,比較容易食,煙煙韌韌,加上椰汁,非常美味。椰青班戟暖笠笠,口感煙靭黏黏,有椰青肉,好得意,而且椰青味濃郁。
我哋點咗:
冬陰功$98
蝦肉蛋呀,仲有蝦膏㗎 !
生菜肉碎包,雞$88
豬肉肉碎肉質嫩。
配埋新鮮又爽脆嘅生菜,不得了!
喇沙湯蝦米線$88
喇沙湯底帶椰香。
豆卜吸收晒喇沙湯底,非常美味。
魚片蛋也有原味。
鮮蝦已經剝咗殼,食得好方便,而且彈牙。
每條米線沾上喇沙湯,都充滿着佢嘅獨特味道,米線又滑又彈。
加上爽口芽菜, Yummy !
泰式甜品小拼盤$98
椰青大菜糕糕
鹹鹹甜甜又滑又凍,底層係大菜糕,好好味。唔要啦唔該。
千層糕
椰青班戟
暖笠笠,口感煙靭黏黏,有椰青肉,好得意,而且椰青味濃郁。