我啱啱出嚟做嘢嘅時候, 已經聽過呢間餐廳,成間餐廳係奧地利嘅傳統style,喺尖沙咀開業咗44年,絕對係德國餐廳嘅老字號。全店以木系主題為主,一直保留之前嘅原狀!非常懷舊又有氣氛!今日上嚟,當然要叫佢哋傳統嘅德國食物:⭐德國香脆威豬手配酸椰菜及燴薯- 豬手肉質夠味又爽口,皮炸得脆口又吾油膩,而且份量啱啱夠,完全keep到水準。⭐什錦腸拼盤- 腸仔有5至6多款,全部都好juicy又好味。店員什介紹,腸仔最獨特之處,係全部經德國獨家入口,喺出邊嘅餐廳真係食唔到。🧇蘋果批- 蘋果批即叫即焗,外皮夠曬脆身,配合埋呢嗱雪糕一齊食,都係一流嘅甜品!🍸Tender Touch🍺1664啤酒店員喺我哋臨走嘅時候,仲話俾我哋知,餐廳逢星期五同六晚,9pm開始仲有live music,如果有興趣嘅朋友,真係要上嚟感受下聽歌嘅氣氛啦。😄

今日上嚟,當然要叫佢哋傳統嘅德國食物:
⭐德國香脆威豬手配酸椰菜及燴薯
⭐什錦腸拼盤