2021-08-31
今日我哋去咗位於海防道嘅一間泰國菜餐廳食晚餐,呢間餐廳有戶外位置和戶外位置可以選擇,都係區內數一數二嘅泰國餐廳我哋叫咗食泰國菜必食嘅泰式蝦肉炒金邊粉$108呢個金邊粉炒得非常乾身,而且蝦肉爽甜,面頭灑上花生碎,將配料拌勻黎食,味道好夾另外我哋仲叫咗肉碎生菜包$128 ,辣到可以自由選擇,我哋呢個生菜包係豬肉嚟,但其實仲有鴨肉可以選擇,真係比較少見肉碎同生菜又係一個勁match既配搭,比較健康同埋好freshly二聽朋友講呢度嘅泰式香燒雞都好出名,於是我哋叫咗半隻嚟試吓,半隻雞裏面大部分好嫩滑,咬落去肉汁豐富,而且因為燒過,個皮仲特別脆口然後呢度必食嘅推介一定係咖喱老虎蝦,淨係賣相已經100分,職員仲會喺下上面點火,燒過嘅虎蝦特別入味,而且蝦頭仲爆多蝦膏泰國菜就一定要飲椰青,椰青夠大隻,呢度嘅椰青係新鮮即開,原隻椰青,健康解膩。
我哋叫咗食泰國菜必食嘅泰式蝦肉炒金邊粉$108