2018-08-27 444 瀏覽
由Openrice 得知呢間店主兼主廚都曾經喺五星級酒店任職過,於是今晚晚餐就決定上黎呢度同屋企人食一行出電梯就已經係餐廳門口,而且亦都會見到大大個餐廳招牌而門口嘅右手面就放左唔同媒體所介紹嘅剪報除左餐牌上嘅菜式,牆上亦都有多款推介食物,我通常喺餐牌上都簡唔到,因為太多選擇啦,而牆上面嘅推介就岩晒我。正式開餐之前已經有三款餐前小食比我地,分別係牛角包,餐包仔同埋脆餅乾$88 酥皮龍蝦湯 --- 餐廳細心用小蠟燭為龍蝦湯保溫,等我地可以有時間慢慢食其他食物先,又唔怕個湯凍晒會唔好飲$88 法式焗田螺 --- 田螺隻隻都好大隻,咬落口又爽又彈,配合埋香草焗,令到我食完一隻接一隻而田螺下面嘅薯蓉質感亦都好SMOOTH$98 白汁磨菇煙肉意大利面 --- 上面有一隻溫泉蛋,可以選擇撈埋一齊食或者就咁食左先亦得.$158 脆炸軟殼蟹配牛油果併蕃薯條 --- 軟殼蟹大大隻,岩岩炸起嘅軟殼蟹好脆好JUICY好大隻呀$178 阿拉斯加比目魚柳 --- 魚柳煎得好滑,食入口令口腔充斥著滿滿嘅魚油香味
一行出電梯就已經係餐廳門口,而且亦都會見到大大個餐廳招牌

而門口嘅右手面就放左唔同媒體所介紹嘅剪報

而田螺下面嘅薯蓉質感亦都好SMOOTH