2024-03-17
8Five2 Restobar (尖沙咀)尖沙咀天文臺道8號地下2號舖平時都係食亞洲菜食主,一次係尖沙咀bar食到墨西哥🇲🇽菜,一試難忘😛1. BBQ pork ribs (half) HKD1882. Veggie quesadilla HKD 1523. Berry Smoothie HKD 88食滿400 蚊可以免費用一份牛肉牛油果🥑玉米餅🌮️沙律🥗 🙏🏻好少餐廳有呢個offer ,真係好抵食😁呢間bar 好有氣氛,好chill , 環境好闊落,好岩同幾個fd 一齊黎happy hour !! 🇲🇽藍莓🫐smoothie 好甜, 上面有紅莓配襯,飲住呢杯健康飲品再食墨西哥菜好fresh !! 🇲🇽燒豬仔骨超大塊,而且燒得好香好入味,肉質唔柴口, 骨同肉易拆開,佢可以夾係薄餅入面食,再加d 蒜味沙律,口感好新鮮而且啖啖肉😛😛🇲🇽牛油果牛肉玉米🌽餅沙律:玉米餅拆成一塊塊, 再伴牛肉碎同牛油果一齊食,好香口滋味🥑 又比較健康🇲🇽veggie quesadilla: 估唔到入面咁多口感,有多款蔬菜係入面,仲有芝士🧀️慢慢溶化,佢有3 款醬比我地點黎食,一款係乳酪、青醬、辣肉醬,我最鍾意係乳
尖沙咀天文臺道8號地下2號舖
2. Veggie quesadilla HKD 152
3. Berry Smoothie HKD 88
🇲🇽veggie quesadilla: 估唔到入面咁多口感,有多款蔬菜係入面,仲有芝士🧀️慢慢溶化,佢有3 款醬比我地點黎食,一款係乳酪、青醬、辣肉醬,我最鍾意係乳酪醬,因為酸酸甜甜好開胃,其實呢款quesadilla 已經好夠味嫁啦,不過再點少少醬有畫龍點睛嘅效果😛
想感受下外國風情可以黎呢間bar, 的確係由外國人主理嫁,可以一賞正宗墨西哥風味~
#墨西哥菜#香港墨西哥菜#尖沙咀墨西哥菜#尖沙咀bar#hkbar#hkig#hkfoodie#hkfoodblogger