2024-12-04
今日嚟到尖沙咀食泰國嘢星期一至六嘅午市套餐都幾抵食我哋點咗兩個餐,追加咗一啲小吃,同埋甜品先嚟嘅係雞肉串燒,雞燒得香口,而肉質仲係保持水份,加上香濃嘅沙嗲醬汁味道非常配合。隨著串燒仲放上青瓜淹菜,更清新開胃芥蘭苗配合埋似xo醬嘅馬拉盞醬汁好好味,鮮味夠出炒金邊粉醬汁配搭不錯,每一啖都充滿住恰當份量的醬汁,同埋都炒得好足火喉;而且有三隻大蝦喺上邊,更錦上添花白雪雪嘅白雞肉好滑,肥瘦適中,配搭住微酸醬汁一齊食,更帶出泰式海南雞嘅風味。加埋飯有輕輕嘅雞汁味道,再加埋青瓜,配搭得唔錯炸雞都幾香口,連埋酸酸甜甜嘅泰式辣醬感覺不錯。但比較起上嚟,我哋都較喜歡白雞食完飯再飲埋個胡椒雞湯,感覺係一個完整嘅套餐😊而家凍凍地嘅天氣飲更加溫暖芒果糯米飯非常好味!雖然而家冬天,的確不及夏天芒果的濃甜,但也用了大大片嘅多汁芒果而糯米飯煙煙韌韌,充滿椰汁香味,再加上脆豆喺上邊同埋適當嘅鹹味,令到椰汁及糯米香更突出。泰式奶茶味道配合得好好,跟餐唔使加錢就有得飲😊😊😊好抵美祿得好濃郁好飲,我地點左走糖健康啲,但係本身都有美綠的微微甜味兩杯飲品嘅份量都幾大杯!就算多冰,但本身飲品味道就好夠濃郁😊整體嚟講,呢個價錢嘅午餐
星期一至六嘅午市套餐都幾抵食
我哋點咗兩個餐,追加咗一啲小吃,同埋甜品
芥蘭苗配合埋似xo醬嘅馬拉盞醬汁好好味,鮮味夠出
泰式奶茶味道配合得好好,跟餐唔使加錢就有得飲😊😊😊好抵
兩杯飲品嘅份量都幾大杯!就算多冰,但本身飲品味道就好夠濃郁
😊
整體嚟講,呢個價錢嘅午餐絕對抵食,感覺都有好多附近返工嘅職員過嚟食,證明是性價比高嘅餐廳